Psihoterapii Scurte
 
 

MISIUNEA NOASTRĂ:

Te susținem să înveți conversații care schimbă vieți.

De 18 ani, dintre care de 12 ani sub egida Asociației Române de Terapii Scurte și Consultanță Orientată pe Resurse și Soluții, echipa noastră vă oferă experiențe de învățare antrenante și inițierea în metode de lucru, care exersate construiesc practicienilor competențe de a purta cu clienții dialoguri cu sens și folositoare, care duc în termen relativ scurt către rezultate măsurabile.

 
 
 
12138511_966468206746659_2209266288933588557_o+.jpg

Misiunea

Te susținem să înveți conversații care schimbă vieți.”


Misiunea noastră este să instruim și să antrenăm oameni cu vocație, pentru a ajunge buni facilitatori ai schimbării, și îi vizează pe consilieri, psihoterapeuți, clinicieni, educatori, psihologi școlari și organizaționali sau coach.
Antrenăm oameni, nu atatât metode, pentru că oamenii sunt cei care mișcă lucrurile și contează cel mai mult în schimbare, iar metodele oferă doar suport și ghidaj.
Metodele pe care le promovăm sunt pragmatice, flexibile, versatile și eficace.
Ne lăsăm inspirați de modele și teorii validate științific, însă alegem pragmatic să promovăm în conversațiile cu clienții acele explicații care susțin schimbarea și fără să consumăm timp cu teorii care explică de ce au probleme și de ce schimbarea este dificilă sau imposibilă.

Learn More

 
 
20-PLUS_1543-ZENJARDIN_GJE-01.jpg
 
12321442_1067736689953143_7825128508015438847_n.jpg

Viziunea

Rezumând poetic viziunea noastră, ea sună așa:

Colaborăm în dialoguri cu sens și de folos,
Descoperim resurse ca să trăim frumos.
Dăm la o parte ce-i nociv și de prisos,
Descoperim posibilități, cercetând curios,
Și construim soluții care să ne spună,
Cum să susținem eforturi pe o direcție bună,
Pragmatic, cu sens, suportiv, împreună…


În experiența noastră, deși oamenii suferă, trecând în viață prin dificultăți, adversități, boli, crize, tulburări, momente de cotitură sau traume, ei au reziliență și au resurse, în ei și în jur, mai multe decât știu și decât pot folosi spontan.
Cu ajutorul unui specialist bine antrenat și utilizând metode pragmatice ei pot pune aceste resurse la treabă pentru a obține în viețile lor schimbări pozitive stabile, măsurabile, într-un timp rezonabil.

Learn More

 
 

Programele noastre

Asociația Română de Terapii Scurte - ARTS&CORS - tutelează de la înființare, din 2006 cursuri de formare în vederea certificării și a atestării în consiliere și psihoterapii scurte colaborative orientate pe resurse și soluții, care au continuat cursurile pe aceeași direcție conduse încă din 2000 de către formatorii noștri. Cursul de formare complementară care a primit avizul CPR în 2006, respectă atât standardele prevăzute de reglementările CPR, cât și pe cele privind minimumul de activități și ore de formare recomandate și promovate de EAP, pe plan European.

Programele de formare ale Asociației noastre antrenează competențele de intervenție psihologică în contextul exersării capacității de a amorsa factorii comuni ai schimbării, îndeosebi alianța terapeutică și expectanța, cu suportul focalizării pe o metodă specifică (dacă ne referim la unele module specifice de formare continuă - Motivational Interviewing, Simple Therapy, Sitauation Focused Approach etc.) sau pe un grup de metode (dacă ne referim la majoritatea modulelor din formarea complementară și continuă).
Unele module de formare sunt focalizate pe lucru cu populații specifice (de ex. persoane cu traumă, cupluri, familii, adolescenți etc.), probleme specifice (Asistarea în Stresul Posttraumatic etc.), prin canale specifice (Asistarea psihologică la distanță mediată tehnologic etc.), cu procese specifice (Lucrul cu placebo sugestie și hipnoză în intervenția psihologică etc.) sau cu ținte comportamentale specifice (Intervenții pentru schimbarea stilului de viață și Managementul stresului etc.).


Mai jos trecem în revistă programele care sunt disponibile sau vor fi în curând.

 

Consiliere de Scurtă Durată

Este un program de formare destinat exclusiv psihologilor și ale cărui module acoperă peste jumătate din formarea de bază în psihoterapie.

Psihoterapii Scurte Colaborative

Este principalul program de formare complementară al asociației care poate fi accesat de psihologi, medici, asistenți sociali, psihopedagogi, pedagogi etc. Organizăm noi grupe de formare minim o dată pe an. Anul acesta începem un grup în decembrie pe 15-16. Te poți informa și înscrie AICI.

FIT (Feedback Informed Treatment)
Antrenament pentru Terapeuti

Este un sistem de practică și antrenament destinat creșterii eficacității consilierilor și psihoterapeuților prin adoptarea unui set de proceduri și instrumente de monitorizare și culegere de feedback de la clienți. Este printre puținele abordări care adaugă la metodele folosite în asistare un plus de obiectivitate și intenționalitate în răspunsul la reacțiile clienților la tratament.
Pentru amănunte și înscriere caută AICI.

Simple Therapy - Terapia Simplă

Plamen Panayotov, colegul nostru bulgar, trainer în SFT şi director al Centrului de zi din Ruse, ne încântă minim o dată pe an cu eleganța simplă a abordării din workshop-urile lui. Transmițând o manieră de lucru care continuă și dezvoltă Abordarea Solution Focused Brief Therapy, întâlnirile cu Plamen se adresează în primul rând colegilor care au parcurs măcar un training introductiv în Orientarea pe Resurse și soluții.
Anul acesta un modul cu Plamen are loc în 8-9 decembrie.

Interviu Motivațional

Programul este susținut cu colaborarea trainerului MI de notorietate internațională, David Prescot, MSW, din SUA, un profesionist cu o practică prodigioasă (30+ ani de experiență în domeniul asistării persoanelor care au abuzat sexual) și un număr impresionant de lucrări publicate.
Vom avea în curând datele traininguriloe pentru anul viitor.

Pentru cursurile: Asistare psihologică online și Placebo, Expectanță, Sugestie și Hipnoză în Intervențiile de scurtă durată revenim curând cu amănunte.

 
Untitled-3.jpg
 

Înscrie-te la cursuri!

Află despre Terapiile Scurte AICI!
Află despre Cursul de Terapii Scurte AICI!
Află despre Structura și Detaliile Formării în Terapii Scurte AICI!

Află despre Cursul de FIT (Feedback Informed Treatment) AICI!

 

Înscrie-te la grupul de Formare!

Pentru înscrierea la grupul de formare complementară în consiliere și psihoterapii scurte colaborative apasă butonul de mai jos.

Înscrie-te la FIT!

Pentru înscrierea la Modulul 1 de F.I.T. Antrenament pentru forma terapeutică maximă - Eficacitate clinică sporită utilizând instrumente de feed-back - apasă butonul.

Grup de Dezvoltare Personală

Te poți înscrie mai jos la grupul de dezvoltare personală facilitat de Bogdan Ion pe 1-2 decembrie.